Napenergia

Napenergia

Rekordot döntettek az Egyesült Államokban a napenergia telepítések

2017. január 11. - kincsescsaba

Az Egyesült Államok napenergia piacán rekordok dőltek a negyedéves fotovoltaikus telepítéseket tekintve egy friss jelentés szerint.

2016 3. negyedévében 4143 megawattnyi fotovoltaikus teljesítmény került telepítésre, ami azt jelenti, hogy 32 percenként telepítettek egy megawattnyi teljesítményt GTM Kutatás és a Napenergia Ipar Szövetség (SEIA) 2016 4. negyedévi jelentése szerint.

"Eddigi legjobb negyedévünket magunk mögött tudva és extrém jó kilátásokkal elé nézve biztonsággal azt mondhatom, hogy a napenergia ipar helyzete Amerikában kiváló" - mondta Tom Kimbis, a SEIA ideiglenes elnöke keddi közleményében.

A GTM Research előrejelzése szerint 14.1 gigawatt új fotovoltaikus teljesítmény fog rácsatlakozni a rendszerre 2016-ban, 88%-kal több 2015-höz képest.

A napenergiában, mint tiszta energia forrásban rejlő lehetőségek jelentősek. 2014-ben a Nemzetközi Energiaügynökség kijelentette, hogy a Nap lehet bolygónk legnagyobb elektromos áram forrása 2050-re.

 

Magyarra fordítva innen, az eredeti cikk itt olvasható: http://www.cnbc.com/2016/12/14/records-broken-as-us-solar-installations-surge.html

A bejegyzés trackback címe:

https://rezsinullazas.blog.hu/api/trackback/id/tr1512048257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása